Czy da sie zamontować LPG do 1.2 lub 1.4TSI
Chce kupić Skodę ale nie wiem czy da sie zamontować LPG, jaką instalacje kupić poszukać.
Czy ktoś ma LPG. Jak jest z gwarancją na auto bo w Hyundaiu jest tak żę po zamontowaniu LPG w Polsce gwarancje sie traci ale w Czechach jak sie zamontuje to już sie nie traci gwarancji
do o3 na pewno nie wsadzisz LPG, zresztą po co? te silniki tak mało spalają, że nie bawiłbym się w takie pierdoły
Wsadzi, wsadzi, i to na pewno - Prins LiquiMax. Jednak cena jest taka, że jak szybko się pyta o takie coś, tak jeszcze szybciej się zapomina o temacie :lol:
Małe ot. Kolega posiada taką właśnie instalacje w 3 letnim BMW. Prins Liquimax zapłacił 9000 zł. Silnik to samo co tsi - turbo, bezpośredni wtrysk, zmienne fazy rozrządu ( tu bardziej podobieństwo do 1.8 tsi) ale ogólnie zasada działania identyczna. Fakt odpala na LPG, jeździ na LPG ale jest jedno ale- jak wkreci silnik prawie do końca dopuszczalnych bezpiecznych obrotów, załóżmy 5800 silnik przechodzi w tryb awaryjny i trzeba zgasić auto by wróciło do normy
Serwis LPG nie może sobie z tym poradzić. Więc widzisz, obecni klienci testują wynalazki a co będzie z silnikami to nikt nie wie. Wiec może kup 1.6 TDI będzie ekonomicznie i bez kłopotów.
Trancer, a co jest nie na temat lub czego nie zrozumiałeś? Podałem dokładnie nazwę instalacji, a jakie są ich ceny, to jest w kilku tematach o LPG w TSI. Poza tym cena Liqui Max waha się od 9 tys z hakiem do 12 tys, za tą samą instalkę! W kwocie 12 tys dochodzi jeszcze ICOM. Czy teraz wszystko już jasne?
Wsadzi, wsadzi, i to na pewno - Prins LiquiMax. Jednak cena jest taka, że jak szybko się pyta o takie coś, tak jeszcze szybciej się zapomina o temacie :lol:
Swoja droga ciekaw jestem jak bedzie z 1.8 i 2.0 w nowej o3 bo tam jest 8 wtryskow posrednio i bezposrednio, czy ta instalka sie nada??
Swoja droga ciekaw jestem jak bedzie z 1.8 i 2.0 w nowej o3 bo tam jest 8 wtryskow posrednio i bezposrednio, czy ta instalka sie nada??
Też jestem ciekaw, bo podpięcie jest po wtryski benzynowe, ale w przypadku tych silników - które? Ja bym LPG podawał wtryskami bezpośrednimi, żeby je chłodzić, a pośrednie odłączał jak obecnie w sekwencjach.
Komentarz